Plastic, plastic - not so fantastic! Att ha en plastfri vardag idag är nästintill omöjligt, men vi finns till för att underlätta för dig så att valet blir enklare. Vi vill erbjuda vardagsprodukter som gör det lättare att leva medvetet, hållbart och plastfritt, men utan att för den delen tumma på kvaliteten. Toapapper och tandborstar, diskmedel och diskborstar, schampo och rakhyvlar, produkter där man tänker att plast är ett tvunget inslag erbjuder vi plastfritt (och hallå, en diskborste i trä är dessutom så mycket tjusigare än en i plast). 

När jag för flera år sedan såg en dokumentärfilm om plast och dess förödande konsekvenser för djur, natur och oss människor började jag söka efter alternativ till alla de produkter jag använde dagligen och som i längden orsakar sopberg. Produkter där jag insåg att jag, som enskild individ, faktiskt kan dra mitt strå till stacken och förhoppningsvis inspirera andra att följa efter. Jag förstod ganska snabbt att jag var tvungen att vända mig till flertalet butiker, både online och fysiska, samt även söka mig utomlands för att kunna hitta de alternativen jag ville ha och som jag kände fungerade bäst. När dessutom ingen av butikerna var helt plastfria väcktes en idé om en egen renodlad plastfri e-handel.

Här är vi nu! Välkommen hit, vi hoppas att du ska gilla det vi arbetar för och produkterna vi erbjuder och har du funderingar eller saknar någon produkt - hör av dig!

Britta, VD och grundare av Werneblad.